Joulukuun 2013 uutiskirje

IMG_0355
Hei kaikki,

nyt on kaikki tämän vuoden paperityöt tehty! Tässä vuodenvaihteen kuulumisia.

1. Tutkimusuutisia
2. Henkilökohtaista pohdintaa
3. Kuukauden artikkeli
4. Seuraavaksi

1. Tutkimusuutisia

Vuoden virallinen pääkokous eli tutkimuksen seurantaryhmän kokous pidettiin 20.11.2013. Vuoden hyödyllisin kokous! Seurantaryhmän kanssa pääsee aina katsomaan kokonaisuutta (ja joitakin yksityiskohtiakin, vaikka kaikkeen ei ole aikaa paneutua yhdellä kertaa). Kokouksessa tarkistettiin viimeisimmän vuoden edistymisraportti ja sovittiin pääpiirteittäin tulevan vuoden suunnitelmista.

Työskentelyapurahaa tulevalle vuodelle ei valitettavasti ole, joten tutkimus jatkuu oman työn ohessa. Ensisijaisesti keskitytään ensimmäisen artikkelin kirjoittamiseen ja apurahoja haetaan aina kun ehditään.

2. Henkilökohtaista pohdintaa

Harmi, ettei ensi vuodelle ole vielä apurahoja tiedossa, olisi ollut hauskaa olla kokopäiväinen tutkija! No, ei päivätöissäkään mitään vikaa ole, eikä tule ainakaan vapaa-ajan ongelmia =). Ja oppii pakostakin priorisoimaan. Kursseja on onneksi kertynyt siihen tahtiin, ettei niitä tarvitse varta vasten urakoida, vaan voi poimia kiinnostavimmat päältä. Tai tarpeellisimmat… ensi vuonna näyttäisi olevan jopa kurssi apurahojen hakemisesta! Ei ehkä maailman kiinnostavin aihe (ennemmin kiinnostaa suurten biologisten ja filosofisten kysymysten selvittäminen), mutta ilmeisesti oleellinen osa tutkijan työtä. Hohhoi.

3. Kuukauden artikkeli
The impact of hyperemesis gravidarum on maternal role assumption
Meighan, M. & Wood, A.F. 2005. Journal of obstetric, gynecologic, and neonatal nursing: JOGNN / NAACOG, vol. 34, no. 2, pp. 172-179.

Jottei tutkimuksen pääasia unohtuisi, kuukauden artikkelina taas tutkimus odottajien raskauspahoinvointikokemuksista, tällä kertaa näkökulmana äidin suhde syntyvään lapseen. Kuten muissakin odottajien kokemuksista kertovissa tutkimuksissa, tässäkin nousivat esiin odottajien turhautuminen jatkuvaan pahoinvointiin ja toivomus, että pahoinvointi otettaisiin vakavasti ja hoidettaisiin hyvin. Hyvä uutinen on, että pahoinvoinnin mentyä ohi odottaja useimmiten pystyy taas keskittymään raskauteen ja syntyvään lapseen. Koska pahoinvointi on voinut estää odottajaa keskittymästä raskauden aikana saatuun tietoon lapsen hoidosta, tutkijat suosittelevat, että riittävän tuen saatavuuteen lapsen synnyttyä on kiinnitettävä huomiota. Pahoinvoinnilla voi olla jonkin verran vaikutusta siihen, miten äiti suhtautuu lapseensa. Etenkin niiden äitien kohdalla, jotka eivät halua kokea enää uutta raskautta, lapsen ainutlaatuisuus korostuu ja suhtautuminen lapseen voi olla jopa ylisuojelevaa.

Tämän artikkelin kokotekstiversio ei valitettavasti ole avoimesti saatavilla.

4. Seuraavaksi

Seuraavaksi lomaillaan vielä vähän, ja sitten kirjoitetaan, analysoidaan, kirjoitetaan, analysoidaan, kirjoitetaan… ja toivottavasti pian lähetetään valmista tekstiä maailmalle!

Hyvää uutta vuotta!

Miina

Leave a Reply