Kesäkuun 2023 uutiskirje: Linda Laitisen väitös 9.6.2023

Hyviä uutisia: Linda Laitinen väittelee ihan kohta!

Väitöksen aihe on “Nausea and vomiting of pregnancy – studies with pregnancy-unique quantification of emesis questionnaire” (“Raskauspahoinvointi – Tutkimuksia Pregnancy-Unique Quantification of Emesis -kyselykaavakkeella”). Englanninkielinen väitöskirja ja suomenkielinen tiivistelmä löytyy täältä.

Nyt on siis saatu koottua rekisteritutkimuksen lisäksi meidän neuvola- ja sairaala-aineistojen tuloksia. Suuri kiitos kaikille, jotka olivat mukana keräämässä ja analysoimassa tätä isoa aineistoa! Moni teistä saattaa muistaakin PUQE-kyselymittarin. Tulosten perusteella se olisi hyvinkin käyttökelpoinen työkalu raskauspahoinvoinnin vaikeuden arviointiin kliinisessä käytössä Suomessakin. Lisätietoja aiheesta ja tuloksista löytyy väitöstiedotteesta.

Väitöstilaisuus on suomenkielinen ja järjestetään Turun yliopistolla perjantaina 9.6.2023 klo 12. Lisätietoja väitöstilaisuudesta täältä.

Väitöstä voi seurata myös etänä. Tervetuloa mukaan!

Leave a Reply