“Se oli ihan hirveää!”

Minulla pahoinvointi alkoi jo hyvin alussa, ennen plussaamista. Pahoinvointia kesti toukokuun loppuun saakka tammikuusta 2008. mitä kummaksuttiin neuvolassa kun oli niin pitkäkestoista.
Pahoinvointi oli juurikin pahimmillaan aamulla, samantien kun silmät sai auki piti kiiruhtaa pöntölle. Ulos tuli vain sappinesteitä,koska en ollut syönyt kuin illalla viimeksi.

Se oli ihan hirveää! Ja ne kouristukset mitä tuli kun oksetti,muttei enää tullut sappinesteitäkään.
Tuntui kuin maha tulisi sisältöineen suunkautta ulos. Hetkeksi auttoi viileä juoma,kuten kylmä vesi, mehu tms. Sitten taas yökötti. Pahimmillaan pahoinvointi oli alku metreillä, muistan kuinka istuin sohvalla ja keinutin itseäni edestakaisin jalat intiaaniasennossa,oksetti ja paleli. Jopa olohuoneen punainen sohva ja sen väri saivat puistatuksia ja yökkäyksiä aikaan. Pahoinvointi tuli myös kaupassa,jos satuin kävelemään kalatiskin ohitse. Eräskerta oksensin kaupan nurkalle. Juuri ehdin ovesta ulos ja pihalle oli tehtävä eihän niitä voinut sisälläänkään pidättää. Pahoinvointiin ei ihmekyllä neuvottu mitään muutakuin viilentäviä juomia ja kevyttä purtavaa aamusella sängyssä. Nämä siis neuvottiin neuvolassa! Ja toitotettiin että pitää syödä paljon paljon vitamiinejä ja hivenaineita.

Pahoinvoinnin loppuminen oli kuin juhlaa,eräs kaunis kesäpäivä se olikin ohitse. Olin joka aamu muutaman viikon varuillani että millon napsahtaa pahaolo päälle, mutta sitä ei enää tullutkaan joten olihan se helpotus. Kaikki puhuivat että “tyttö tulossa ihan selvästi kun nuin oksetuttaa äitiä” mutta kuinkas ollakkaan,poikahan se sieltä tulikin. Kyllä seuraava raskaus joskus tulevaisuudessa pelottaa kun tietää mitä odottaa!! Pahoinvoinnit ynnämuut vaivat. Hyi olkoon!!

Satu

Pahoinvoinnin kokeminen on yksilöllistä. Pahoinvoinnin kesto ja ajankohta vaihtelevat, samoin se, miten paljon pahoinvointi haittaa elämää. Näillä sivulla on äitien omin sanoin nimimerkillä kertomia kokemuksia pahoinvoinnista ja sen herättämistä tuntemuksista – ja selviytymiskeinoista.

Jos haluat kertoa omista kokemuksistasi, voit kirjoittaa aiheesta omin sanoin ja lähettää tekstin sähköpostitse osoitteeseen
jmamil – at – utu.fi.

Kirjoitukset julkaistaan nimimerkillä. Voit kirjoittaa lyhyesti tai pitkästi, kertoa kokemuksistasi ja ajatuksistasi, esim. siitä, millaista apua sait esim. neuvolasta tai muilta äideiltä, mikä auttoi, mikä ei auttanut, vaikuttiko pahoinvointi haluusi saada lisää lapsia, ja mitä muuta mieleesi tuleekaan. Kirjoitusten tekstiä ei muokata, mutta tekstejä voidaan ryhmitellä esim. aiheen mukaan.

Leave a Reply

Poistetaan raskauspahoinvointi maailmasta. Tai ainakin vähennetään sitä.