“Vaikeuksien kautta voittoon”

Aloin pahoinvoida esikoista odottaessani jo aivan raskauden alussa. Viikolla 10 se räjähti käsiin. Oksensin kaiken ruoan ja nesteen mitä sisälleni laitoin vuorokauden ympäri. Nestehukkaisena kaipasin veden juontia mutta kylmä vesi oli pahinta. Se tuli välittömästi ulos. Töissä pyörtyilin heikon olon vuoksi. Neuvolassa “tarkkailtiin” tilannetta, joudunko tiputukseen, mutta sinne asti en päässyt koskaan. Sain muutaman päivän sairauslomaa. Aikaisemmin synnyttäneet ystäväni antoivat vinkkejä pilttien syönnistä, mutta nekään eivät pysyneet sisällä. Ainut mikä auttoi oli uskomatonta kyllä erään ystäväni vinkistä, syödä pizzaa. Se oli ainut ruoka joka pysyi sisällä, kohtuullisesti syötynä. Ehkä tässä tapauksessa rasvasuus auttoi heikkoon oloon. Tuli myös valtaisa mieliteko nakkikeittoon ja siitä söin erityisesti mausteisen lihaliemen. Pahoinvointi kesti aina vkolle 20 asti. Sen jälkeen se loppui kuin seinään. Siitä alkoi kuukauden mikreeni ja ennen synnytystä koin vielä raskausdiabeteksen ja -myrkytyksen mutta loput kesti kun sai ravita itseään kunnolla. Lopulta sain kauniin terveen poikalapsen, joka on nyt 2,5 vuotias. Odotamme seuraavaa lastamme nyt kolmannella kuukaudella. Pahoinvointia on ollut mutta edelliseen verrattuna todella vähän. Se on rajoittunut vain aamuun/aamupäivään, eikä ole ollut jatkuvaa. Onneksi, koska nyt jaksaa touhuta esikoisen kanssa. Toivottavasti loppuraskauskin olisi helpompi.

Helkky

Pahoinvoinnin kokeminen on yksilöllistä. Pahoinvoinnin kesto ja ajankohta vaihtelevat, samoin se, miten paljon pahoinvointi haittaa elämää. Näillä sivulla on äitien omin sanoin nimimerkillä kertomia kokemuksia pahoinvoinnista ja sen herättämistä tuntemuksista – ja selviytymiskeinoista.

Jos haluat kertoa omista kokemuksistasi, voit kirjoittaa aiheesta omin sanoin ja lähettää tekstin sähköpostitse osoitteeseen
jmamil – at – utu.fi.

Kirjoitukset julkaistaan nimimerkillä. Voit kirjoittaa lyhyesti tai pitkästi, kertoa kokemuksistasi ja ajatuksistasi, esim. siitä, millaista apua sait esim. neuvolasta tai muilta äideiltä, mikä auttoi, mikä ei auttanut, vaikuttiko pahoinvointi haluusi saada lisää lapsia, ja mitä muuta mieleesi tuleekaan. Kirjoitusten tekstiä ei muokata, mutta tekstejä voidaan ryhmitellä esim. aiheen mukaan.

Leave a Reply

Poistetaan raskauspahoinvointi maailmasta. Tai ainakin vähennetään sitä.