Kansainvälisen hyperemeesipäivän uutiskirje 2017

Hei kaikki!

Kansainvälisen hyperemeesipäivän 15.5.2017 kunniaksi hyperemeesiin keskittyvä uutiskirje.

Lopu jo! -sivuillahan sivutaan kaiken muun raskauspahoinvoinnin yhteydessä hyperemeesiäkin, etenkin kuukauden julkaisuissa ja odottajien kokemuksissa, mutta sinänsä sivuilla ei ole kovin hyvin erotettu hyperemeesiä omaksi kokonaisuudekseen. Osittain siksi, että raskauspahoinvointi on useimmiten asteittain etenevä ja aaltoileva, joskus oireita on enemmän ja joskus vähemmän, lievänäkin alkanut pahoinvointi voi yltyä hyperemeesiksi ja hyperemeesi voi pahimman vaiheen jälkeen laantua “tavallisen” pahoinvoinnin tasolle, ellei sitten jatku raskauden loppuun saakka yhtä pahana (sekin on mahdollista), joten nekin vinkit, jotka eivät riitä hyperemeesin hoitoon, voivat olla samalle odottajalle hyödyllisiä lievemmässä vaiheessa. Ja osittain siksi, että vaikka hyperemeesi onkin sairautena ihan omaa luokkaansa, niin vointikynnys on jokaisella odottajalla erilainen, ja “tavallinenkin” pahoinvointi voi olla toisille raskaampaa kuin toisille – silloin on helpottavaa lukea mm. kokemuksia hyperemeesistä ja miten siitä selvitään, vaikka itse ei oksentaisikaan ihan sairaalakuntoon saakka. En ole siis rohjennut vetää tiukkaa rajaa, vaan olen koonnut tietoa kaikesta raskauspahoinvoinnista, hyperemeesi mukaan lukien.

Keväällä 2017 perustettu Hyperemeesi ry. on nyt korjannut tämän puutteen kerralla! Yhdistyksen sivuilla puhutaan nimenomaan hyperemeesistä, joten nyt Suomessakin on viimeinkin laaja, tutkimukseen perustuva, hyperemeesiin keskittyvä sivusto. Olen itsekin yhdistyksessä mukana perustajajäsenenä. Jäseneksi voi liittyä täällä: http://hyperemeesi.fi/fi/liity-jaseneksi

Hyperemeesipäivän tietopaketteja suomeksi:
Vaikea raskauspahoinvointi vaikeuttaa perheen ja työn yhdistämistä
Mitä hyperemeesi on

Ja englanniksi:
http://www.hyperemesis.org/
https://www.pregnancysicknesssupport.org.uk/get-involved/conferences-and-events/international-hyperemesis-awareness-day/
http://www.xgardenofedenx.co.uk/2017/04/may-15th-2017-hyperemesis-gravidarum.html

#hyperemesisawarenessday2017
#hyperemesisgravidarum

Jos haluat tänään lisätä tietoisuutta hyperemeesistä, voit lisätä jonkin ylläolevista linkeistä fb-sivullesi tai muihin sosiaalisen median kanaviin. Kiitos!

Miina

Leave a Reply