Pahoinvointini oli erittäin harvinaisen voimakas, joka kesti alusta aivan loppuun ja sisälsi kymmeniä reissuja tipuksessa. Synnytin esikoiseni 2010 kesällä. Koko raskaus oli yhtä helvettiä. Pahoinvointi alkoi 5+ viikoilla ja jatku pojan syntymään 36+6 asti. Aluksi oli vain pientä kuvotusta, eikä ruokahalua ollut, neuvolassa hoettiin, että pahoinvointi menee ohi, kun viikkoja 12. Mutta eipä mennyt ohi, mitä pitemmälle raskaus eteni, sitä pahempi olo oli. Kokoajan neuvolassa voivoteltiin ja sanottiin, että kohta se menee ohi.
Rv 22 jälkeen enää ei hoettu sen menevän ohi. Ensimmäisen kerran jouduin tipukseen rv 11+2, josta seuraava reissu oli jo viikon päästä. Sen jälkeen alkoi viikottainen purkkiin pissaaminen ja verikokeissa käyminen neuvolassa. Muutan viikon välein vietin 3-4 päivää tiputuksessa sairaalassa. Väillä sisällä pysyi pelkkä jäähilekiisseli tai salaatinlehdet. Koko raskauden aikana tuli yhteensä 12 reissua tiputuksessa, kerrallaan 2-4 päivää. Koko raskaus meni sairaslomalla, eka viikko kerralla, lopulta rv 22 jälkeen lääkäri kirjoitti kerralla äityisloman alkuun asti sairaslomaa.
Raskaus ei ollut nautinnolista aikaa, elämäni kaameinta aikaa, vaikka lapsi onkin maailman rakkain. Raskausaika meni kotiin sidottuna. Viimeisen kerran oksensin puoli minuuttia ennen kuin poika syntyi sektiolla. Toinen lapsi on toiveissa, mutta ei ennen kuin aika kultaa muistot.
Pohjoisen tyttö
Pahoinvoinnin kokeminen on yksilöllistä. Pahoinvoinnin kesto ja ajankohta vaihtelevat, samoin se, miten paljon pahoinvointi haittaa elämää. Näillä sivulla on äitien omin sanoin nimimerkillä kertomia kokemuksia pahoinvoinnista ja sen herättämistä tuntemuksista – ja selviytymiskeinoista.
Jos haluat kertoa omista kokemuksistasi, voit kirjoittaa aiheesta omin sanoin ja lähettää tekstin sähköpostitse osoitteeseen
jmamil – at – utu.fi.Kirjoitukset julkaistaan nimimerkillä. Voit kirjoittaa lyhyesti tai pitkästi, kertoa kokemuksistasi ja ajatuksistasi, esim. siitä, millaista apua sait esim. neuvolasta tai muilta äideiltä, mikä auttoi, mikä ei auttanut, vaikuttiko pahoinvointi haluusi saada lisää lapsia, ja mitä muuta mieleesi tuleekaan. Kirjoitusten tekstiä ei muokata, mutta tekstejä voidaan ryhmitellä esim. aiheen mukaan.