Sivukartta

Kesäkuun 2013 uutiskirje

Miina ja Science Slam -voittopysti to 23.5.2013

Miina ja Science Slam -voittopysti to 23.5.2013

Hei kaikki,

tervetuloa kaikki uudet ja vanhat lukijat seuraamaan Lopu jo! -tutkimuksen etenemistä! Tässä uutiskirjeessä:

1. Tutkimusuutisia
2. Henkilökohtaista pohdintaa
3. Uutta nettisivuilla
4. Seuraavaksi

1. Tutkimusuutisia

Toukokuun tutkimusvapaa kului rekisteriaineistoa analysoidessa, ja alustavasti sieltä löytyi vaikka mitä kiinnostavaa – mutta yllätyksenä myös raskauspahoinvointidiagnoosi muutamalta kontrollihenkilöltä, joten THL tarkistaa aineiston poiminnan uudelleen, jotta kaikki pahoinvointidiagnoosin saaneet odottajat saadaan tutkittavien ryhmään. Lopullista aineistoa päästään siis analysoimaan kesän jälkeen.

Viime uutiskirjeessä mainittu Science Slam meni hienosti: Lopu jo! -tutkimusesittely voitti yleisöäänestyksen suosituimmasta esityksestä! Esitys on englanninkielinen ja se löytyy yliopiston youtube-kanavalta: Science Slam 23.5.2013

Kesäkuussa tuli vielä yksi hyvä uutinen: Lopu jo! -tutkimus on nyt virallisesti rekisteröity väitöstutkimukseksi Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan synnytys- ja naistentautiopin oppiaineeseen. Paperitöissä meni aikaa, mutta kun hakemus lopulta saatiin valmiiksi, niin hyväksyntä tuli ilahduttavan nopeasti.

2. Henkilökohtaista pohdintaa

Aineiston käsittely raakadatasta tutkimuslöydöiksi on tosi hauskaa! Ja työlästä. Kursseilla käytetään aina niin valmiiksi siistittyjä aineistoja, että analysoimaan päästään melko suoraan; ehkä korkeintaan saatetaan tehdä jokin uusi muuttuja olemassaolevien pohjalta. Mitä jos kursseilla olisi yksi lisäpäivä, “siivouspäivä”, jonka aikana raakadata muokataan sellaiseen kuntoon, että sitä pääsee seuraavana kurssipäivänä analysoimaan? Tulisi harjoiteltua sitäkin puolta. Vaikka kiinnostavampaahan se aina oman aineiston kanssa on puuhailla.

Nyt tuntuu tapahtuvan niin paljon yhtä aikaa, että syksystä taitaa tulla kiireinen. Pitää patistaa itsensä lomailemaan välillä!!

3. Uutta nettisivuilla

Mitään suuria muutoksia ei ole viime aikoina tullut, mutta pari uutta juttua sentään:

Yllämainittu Science Slam -esitys löytyy nyt myös Linkkejä-sivulta

ja ajantasainen tutkimussuunnitelman lyhennelmä löytyy Tutkimus-sivulta.

4. Seuraavaksi

Rekisteriaineiston tarkistuksia odotellessa tehdään loppukesästä neuvola-aineiston välilaskenta. Yli puolenvälin ollaan, mutta kuinka lähellä on tavoite eli yhteensä 2200 tutkittavaa? Siitä lisää elokuussa.

Hyvää kesää!

Miina

Leave a Reply