Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kesäkuun 2011 uutiskirje

The Nurmi Family Circus

Hei kaikki,

tervetuloa kesäisen uutiskirjeen pariin!

Sisältö
1. Projektista
2. Henkilökohtaista pohdintaa
3. Kuukauden julkaisut
4. Seuraavaksi

1. Projektista

Lopu jo! -projektin lopputulokset on esitelty Turun kaupungin äitiysneuvoloissa, Turun ammattikorkeakoulun terveysalan aluekehitysseminaarissa ja kansainvälisessä HPH-konferenssissa. Lopu jo! -projektin päätöskokous on pidetty ja projekti on siis valmis. Kiitos kaikille projektiin osallistuneille!

Uutiskirje keskittyy jatkossa kliinisen Lopu jo! -tutkimuksen uutisiin. Sivujen sisältöä päivitetään edelleen tutkimustiedon karttuessa ja sivut ovat edelleen vapaasti kaikkien saatavilla.

Lopu jo! -projektin loppuraportti on julkaistu sähköisessä muodossa Theseus-verkkokirjastossa, josta saa ihan ilmaiseksi lukea muitakin ammattikorkeakoulujen julkaisuja.

2. Miinan henkilökohtaista pohdintaa

Onpas ollut kiireistä. Jotain on saatu aikaankin, mutta nettisivuille en ole ehtinyt tehdä juuri mitään. Ehkä kesällä pääsen järjestelemään niitä selkeämmiksi. Sivuille on kertynyt niin paljon asiaa, että alkaa olla vaikeaa löytää nopeasti mitään, vaikka tarkoitus olisi, että sivut olisivat helppokäyttöiset.

Projektin loppuvaihe meni yhdessä hujauksessa kokouksineen ja esityksineen. Palaute projektista on ollut hyvää ja varsinkin nettisivuista on tullut sen verran hyvää palautetta, että tutkimus- ja kehitysmotivaatio pysyy korkealla =).

3. Kuukauden julkaisut

Lopu jo! Apua raskauspahoinvointiin.
Nurmi, M. 2011. Opinnäytetyö. Sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen koulutusohjelma (YAMK). Turku: Turun ammattikorkeakoulu.
Tässä se nyt on, valmis opinnäytetyö. Aika iso pala luettavaksi: melkein sata sivua. Linkki kokotekstiin tässä.

Varsinaissuomalaista äitiyshuoltoa kehittämässä – Kymppi-hanke innovaatioympäristönä.
Ahonen, P. (toim.) 2010. Turun ammattikorkeakoulun raportteja 98. Turku: Turun ammattikorkeakoulu.
Tämä ei liity varsinaisesti raskauspahoinvointiin, mutta niille, jotka haluavat tietää, mitä muuta Kymppi-hankkeessa on meneillään, tästä löytyy kiinnostavaa luettavaa. Julkaisu kattaa erilaisia puolia neuvolatoiminnasta ja Lopu jo! -projektista on lyhyt maininta sivulla 119. Linkki kokotekstiin tässä.

Dietary and clinical impacts of nausea and vomiting during pregnancy.
Latva-Pukkila, U.; Isolauri, E. & Laitinen, K. 2010. Journal of human nutrition and dietetics : the official journal of the British Dietetic Association Vol. 23 No. 1/2010, 69-77.
Tutkimus on tehty Suomessa mutta julkaistu englanniksi. Hienoa, että Suomessakin on menossa kliinistä raskauspahoinvointiaiheista tutkimusta! Tämän tutkimuksen näkökulma on ravitsemustieteellinen. Raskauspahoinvointi vaikuttaa odottavan äidin ruokavalioon: raskauspahoinvoinnista kärsivät odottajat esimerkiksi syövät vähemmän lihaa ja saavat siten ruokavaliostaan vähemmän proteiinia kuin oireettomat odottajat. Erot ruokavaliossa eivät rajoitu vain raskauspahoinvointiaikaan, vaan jatkuvat raskauden loppuun asti. Tutkimuksessa selvitettiin myös syntyneiden lasten terveys syntymän aikaan, yhden kuukauden iässä ja kuuden kuukauden iässä.

4. Seuraavaksi

Lopu jo! -tutkimus sai puoltavan lausunnon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin eettiseltä toimikunnalta ja tutkimuslupien haku kohdeorganisaatioissa on parhaillaan menossa. Jos kaikki menee hyvin, tutkimus käynnistyy kesän tai syksyn aikana.

Kesällä saattaa ilmestyä yksi uutiskirjekin, jonka aihe toivottavasti viimeinkin koskee nettisivujen sisältöä. Uutta tutkimustietoa on tullut, mutta sivujen päivittäminen on jäänyt muiden kiireiden jälkoihin.

Hyvää kesää kaikille!

Miina

Leave a Reply