Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Uutiskirje 3/2011

Hei kaikki!

Täällä taas Lopu jo! -projektin uutisia.

Sisältö
1. Projektista
2. Henkilökohtaista pohdintaa
3. Kuukauden artikkeli
4. Seuraavaksi

1. Projektista

Loppukartoituksen tulokset on analysoitu ja opinnäytetyöseminaari on ensi viikolla. Lopu jo! -projekti esitellään ti 5.4. klo 13.30 Turun AMK:n terveyden ja hyvinvoinnin yksikössä, Ruiskatu 8, luokassa 317. Kunhan työ on tarkastettu ja korjattu, se liitetään lopujo-sivuille.

Lopu jo! -projekti esittäytyy myös ti 3.5. klo 9.45.Turun AMK:n alueseminaarissa, Ruiskatu 8, luentosali 121:
Alueseminaari_ohjelma_valmis_2011

Projektista pidetään myös “mini presentation” eli lyhyt esitys to 2.6. HPH-konferenssissa Turussa kylpylähotelli Caribiassa, Kongressikatu 1.

2. Miinan henkilökohtaista pohdintaa

Loppukartoituksen tulosten perusteella Lopu jo! -projekti ei ole ihan vielä saavuttanut kaikkien raskauspahoinvoinnista kärsivien tietoisuutta… vaikka luulin käyneeni neuvoloiden terveydenhoitajien kokouksissa niin monta kertaa, että he olisivat jo kyllästyneet koko aiheeseen, vain puolet loppukartoitukseen vastanneista neuvoloiden työntekijöistä oli käyttänyt lopujo-sivuja, eikä kolmannes ollut kuullut sivuista ollenkaan. Sivuista on tullut kuitenkin hyvää palautetta niiltä, jotka ovat tänne löytäneet, eli jotkut ovat onneksi hyötyneet projektista.

3. Kuukauden artikkeli

Maternal Body Composition, Smoking, and Hyperemesis Gravidarum
Vikanes, A.; Grjibovski, A. M.; Vangen, S.; Gunnes, N.; Samuelsen, S. O. & Magnus, P. 2010. Annals of Epidemiology Vol. 20 No. 8/2010, 592-598.

Kuukauden artikkelissa on lisää uutta tutkimustietoa hyperemeesin riskitekijöistä. Lopu jo! -tutkimuksen rekisteritutkimusosuudessa tutkitaan muunmuassa näitä aiheita (ja yhtä ja toista muutakin).

4. Seuraavaksi

Seuraavat viikot kuluvat projektiraporttia viimeistellessä ja seminaareihin valmistautuessa. Turun AMK:n tapahtumiin on vapaa pääsy, HPH-konferenssiin taas pitää ilmoittautua. Tervetuloa!

Hyvää kevättä!

Miina

Leave a Reply