Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Uutiskirje 10/2010

Uutiskirjeen sisältö
1. Projektista
2. Uutta nettisivuilla
3. Miinan henkilökohtaista pohdintaa
4. Kuukauden artikkeli
5. Seuraavaksi

1. Projektista

Keskustelutilaisuuksia on takanapäin kolme ja edessä vielä yksi. Viimeinen tilaisuus – ainakin toistaiseksi – tulla keskustelemaan raskauspahoinvoinnin syistä ja hoitomahdollisuuksista. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille raskauspahoinvoinnista kärsiville ja muille aiheesta kiinnostuneille. Paikka on Varissuon äitiysneuvola, Nisse Kavon katu 3, tiistaina 7.12. klo 15-16.

Projektin tiedotusvaihe lähenee siis loppuaan ja loppukartoitusvaihe on edessä tammikuussa.

2. Uutta nettisivuilla

Lopu jo! -sivuilla on jotain aivan uutta: oma sivu raskauspahoinvoinnin vaikutuksista. Sivulla kartoitetaan, mitä tutkimukset kertovat raskauspahoinvoinnin vaikutuksesta sikiöön ja äitiin. Siellä kerrotaan myös, miten hampaista voi pitää huolta, kun oksentelu ja tiheä syöminen rasittavat.

3. Miinan henkilökohtaista pohdintaa

Keskustelutilaisuuksissa ei todellakaan ole ollut tungosta, mutta nilltä, jotka ovat päässeet paikalle, on tullut hyvää palautetta. Myös Turun sosiaali‐ ja terveystoimen äitiyshuollon lääkäreiden kokouksessa oli hyvää keskustelua. Olen tosi tyytyväinen! Olen myös käärinyt hihat palautteen perusteella: viimeisen viikon ajan olen uppoutunut raskauspahoinvoinnin vaikutuksista kertovan sivun rakentamiseen.

4. Kuukauden artikkeli

Voimakas raskausoksentelu
Kytömäki, K. ja Partonen, T. 2010. Suomen Lääkärilehti 17/2010 vsk 65, s. 1529-1534.
Pitkästä aikaa suomenkielinen artikkeli! Katsauksessaan Katri Kytömäki ja Timo Partonen tarkastelevat raskauspahoinvointia sekä fysiologian että psykologian kannalta. Linkki artikkeliin: Kytömäki 2010 Voimakas raskausoksentelu

5. Seuraavaksi

Tervetuloa keskustelemaan raskauspahoinvoinnista Varissuon äitiysneuvolaan 7.12.! Keskustelussa haetaan vastauksia kysymyksiin “mistä se johtuu?” ja “mitä sille voi tehdä?”. Tilaisuudessa on kahviton tarjoilu.

Lumista talvea kaikille,

Miina

Leave a Reply