Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Uutiskirje 8/2010

Uutiskirjeen sisältö
1. Projektista
2. Uutta nettisivuilla
3. Miinan henkilökohtaista pohdintaa
4. Kuukauden artikkeli
5. Seuraavaksi

1. Projektista

Syksyn aikana järjestetään raskauspahoinvointiaiheisia keskustelutilaisuuksia Turussa Brahen ja Varissuon äitiysneuvoloissa. Ensimmäinen tilaisuus on tiistaina 26.10. klo 15 Brahen äitiysneuvolassa, Brahenkatu 11 D, 6. krs. Tervetuloa!

2. Uutta nettisivuilla

Uutena aiheena sivuilla käsitellään raskauspahoinvoinnin mittaamista. Suomessa ei ole toistaiseksi käytössä objektiivista mittaria raskauspahoinvoinnin vakavuuden arvioimiseen, mutta maailmalla sellaisia on olemassa. Aiheesta lisää jatkossa.

3. Miinan henkilökohtaista pohdintaa

Tässä kuussa on hyviä uutisia ja huonoja uutisia… hyvä uutinen on, että sain Pregnancy-Unique Quantification of Emesis -mittarin kehittäjältä Gideon Korenilta luvan mittarin suomentamiseen ja validointiin Suomessa! Validointiin liittyvät tutkimukset ovatkin sitten aika hurja urakka, mutta toivottavasti asia järjestyy. Ikävämpää taas on, että inkiväärin turvallisuuden suhteen Eviralta ei ole vieläkään kuulunut vastausta. Harmillista, että niin tehokkaaseen hoitoon suhtaudutaan varmuuden vuoksi torjuvasti, vaikka kliinisissä tutkimuksissa inkiväärin ei ole todettu aiheuttavan haittoja. No, maailmassa on muitakin keskeneräisiä asioita ja ristivetoa tutkimustulosten suhteen, esimerkiksi nyt viime viikkoina uudelleen lämmennyt rasvakeskustelu tai vaikkapa mielipiteet ilmastonmuutoksesta… Mutta kun tämän sivuston tarkoitus on edistää luotettavan tutkimustiedon tunnettavuutta ja näyttöön perustuvaa, hyvää hoitoa, ei asioita voi jättää puolitiehen. Selvitys jatkuu siis edelleen.

4. Kuukauden artikkeli

Validation studies of the Pregnancy Unique-Quantification of Emesis (PUQE) scores
Koren, G.; Piwko, C.; Ahn, E.; Boskovic, R.; Maltepe, C.; Einarson, A.; Navioz, Y. & Ungar, W. J. 2005. Journal of obstetrics and gynaecology : the journal of the Institute of Obstetrics and Gynaecology Vol. 25 No. 3/2005, 241-244.
Kuukauden artikkelissa kerrotaan erään raskauspahoinvointia mittaavan kyselyn kehittämisestä ja validoinnista. Tällainen lyhyt mittari voisi olla kätevä Suomessakin.

5. Seuraavaksi

Tervetuloa keskustelemaan raskauspahoinvoinnista 26.10! Seuraavien keskustelutilaisuuksien ajat kerrotaan myöhemmin.

Hyvää syksyn alkua,

Miina

Leave a Reply