Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Uutiskirje 6/2010

Uutiskirjeen sisältö
1. Projektista
2. Henkilökohtaista pohdintaa
3. Kuukauden artikkelit
4. Seuraavaksi

1. Projektista

Projekti on ollut lomatunnelmissa (vaikkei varsinaisesti lomalla) ja kesän kunniaksi on julkaistu raskauspahoinvointiaiheinen geokätkö!

Kätkö on arvoitustyyppinen, eli kätkön koordinaatteja ei kerrota suoraan, vaan ne on piilotettu raskauspahoinvointiaiheisten kysymysten oikeisiin vastauksiin. Jos kätköily ei ole ennestään tuttua, nyt on hyvä hetki aloittaa uusi ulkoiluharrastus! Lisää tietoa kätköilystä yleisesti löytyy täältä englanniksi ja täältä suomeksi.

Puolivuosittainen raskauspahoinvointiaiheinen tutkimusartikkeleiden haku on myöskin tehty. Saalis oli laihahko: uusia artikkeleita löytyi vain alle parikymmentä, useimmat niistä toistivat vanhoja tutkimustuloksia, eikä suomeksi löytynyt valitettavasti mitään uutta. Joukossa oli valopilkkuna eräs, josta tarkemmin kuukauden artikkelin kohdalla.

2. Henkilökohtaista pohdintaa

Kuuma kesä on varmaankin ollut tukala, jos on pahoinvointia tai jos raskaus on loppusuoralla. Terveelle hoitovapaalaiselle säät ovat olleet ihania! En aio ajatella syksyä vielä, mutta projektiin liittyviä ideoita syksylle on jo. Niistä siis jatkossa lisää.

3. Kuukauden artikkelit

Kuukauden artikkeleiden teemana on närästys.

Treatment of heartburn and acid reflux associated with nausea and vomiting during pregnancy.
Law, R.; Maltepe, C.; Bozzo, P. & Einarson, A. 2010. Canadian family physician Vol. 56 No. 2/2010, 143-144.
Niukan artikkelisaaliin pelasti lyhyt ja helppolukuinen raskaudenaikaisen närästyksen hoito-ohje, jossa kerrotaan, että närästyksen hoito helpottaa myös pahoinvointia.

The Effect of Acid-Reducing Pharmacotherapy on the Severity of Nausea and Vomiting of Pregnancy
Gill, S. K.; Maltepe, C.; Mastali, K. & Koren, G. 2009. Obstetrics and gynecology international Epub, July 2009, 585269.
Yllämainitussa artikkelissa viitataan tutkimukseen, jossa kerrotaan tarkemmin närästyksen hoidon vaikutuksesta raskauspahoinvointiin, ja alkuperäinen tutkimusartikkeli on tässä.

4. Seuraavaksi

Seuraavakin kuukausi menee vielä lomatunnelmissa, mutta syksyllä on luvassa mm. keskustelutilaisuuksia, joissa on mahdollisuus tavata kohtalotovereita ja keskustella raskauspahoinvoinnin hoidosta. Niistä lisää myöhemmin.

Hyvää loppukesää!

Miina

Leave a Reply