Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Uutiskirje 4/2010

Uutiskirjeen sisältö
1. Projektista
2. Henkilökohtaista pohdintaa
3. Kuukauden artikkelit
4. Seuraavaksi

1. Projektista

Nettisivut alkavat olla valmiit! Joitakin sivuja puuttuu vielä, ja tietoa päivitetään edelleen uusien tutkimustulosten myötä, mutta ensi kuussa sivusto saanee melko lopullisen muotonsa. Edellisen uutiskirjeen jälkeen uutta on mm. sivu raskauspahoinvoinnin riskitekijöistä, samoin sivu äitien kokemuksista. Kumpaakin täydennetään vielä. Lopujo.fi on tällä hetkellä laajin suomenkielinen raskauspahoinvoinnista kertova internet-sivusto.

2. Henkilökohtaista pohdintaa

Vaikka raskauspahoinvoinnista on omana kokemuksena jo aikaa, niin tutkimusten lukeminen pitää aiheen elävästi mielessä. Onneksi on aktiivisia ja luovia tutkijoita, jotka kääntelevät uusia kiviä selvittääkseen, mistä pahoinvointi johtuu ja mitä sille voi tehdä! Toivottavasti aihetta aletaan tutkia aktiivisemmin myös Suomessa. Kuukauden artikkeleiksi ei ole enää löytynyt suomenkielisiä tutkimuksia, olen pahoillani! Jos haluaisitte englanninkielisistä artikkeleista suomenkielisiä käännöksiä tai tiivistelmiä, voitte laittaa kommentteja uutiskirjeeseen.

3. Kuukauden artikkelit

Hyperemesis gravidarum, a literature review.
Verberg, M. F.; Gillott, D. J.; Al-Fardan, N. & Grudzinskas, J. G. 2005. Human reproduction update Vol. 11 No. 5/2005, 527-539.
Jos hormonien ja raskauspahoinvoinnin yhteys kiinnostaa, Verbergin katsauksessa on hyvä yhteenveto hormonaalisista tekijöistä. Lisäksi artikkelissa käsitellään myös mm. ruoansulatuselimistön toiminnan ja ravitsemuksen vaikutuksia.

Use of antiemetic drugs during pregnancy in Sweden.
Asker, C.; Norstedt Wikner, B. & Källen, B. 2005. European journal of clinical pharmacology Vol. 61 No. 12/2005, 899-906.
Raskauden aikainen lääkkeiden käyttö on joskus tarpeellista, ja kun lääkkeitä joudutaan käyttämään, niiden vaikutuksista saadaan pikku hiljaa yhä tarkempaa tietoa. Tässä artikkelissa selvitetään yli 29 000 naisen raskauden aikaista pahoinvointilääkkeiden käyttöä ja sen vaikutuksia syntyvään lapseen.

4. Seuraavaksi

Seuraavassa uutiskirjeessä voin toivottavasti kertoa, että nettisivut ovat valmiit. Sen urakan jälkeiselle ajalle on myös suunnitelmia, mutta niistä tarkemmin jatkossa.

Hyvää kesää!

Miina

Leave a Reply